Murzynek z amarantusa

  • 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
  • 2/3 szklanki mąki z amarantusa 
  • 1 kostka margaryny 
  • 1 szklanka mleka (lub wody) 
  • 2 szklanki cukru 
  • 4 łyżki kakao 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 4 jaja 
  • zapach rumowy 
  • popping do posypania.

Mleko z margaryną, cukrem i kakao zagotować w rondelku, podzielić na dwie części. Po ostudzeniu do jednej z nich dodać makę, proszek do pieczenia, źółtka, zapach. Wyrobić ciasto i delikatnie wymieszać z pianą z białek. Ciasto piec ok. 50 min.

Pozostałą część masy kakaowej wykorzystać jako polewę. Posypać ciasto poppingiem.

XNie pokazuj tego powiadomieniaUwaga: Użytkowanie strony internetowej oznacza zgodę na używanie plików Cookie. Więcej informacji w polityce prywatności.