Ciasto amarantusowe z jabłkami

Po 1 szklance:

  • mąki pszennej
  • kaszy manny
  • płatków owsianych
  • cukru
  • poppingu lub nasion amarantusa
  • 1kg jabłek
  • cynamon
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 kostka margaryny lub masła
  • bułka tarta do posypania tortownicy.

Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Mąkę, kaszę, płatki, cukier, popping (lub nasiona), cynamon, cukier waniliowy i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać.

Do wysmarowanej margaryną i posypanej tartą bułką formy wysypać połowę przygotowanej mieszaniny, następnie wyłożyć na nią wcześniej obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Przykryć resztą mieszaniny. Na wierzchu równomiernie rozłożyć margarynę (lub masło).

Piec 1 godz. 15 min.

XNie pokazuj tego powiadomieniaUwaga: Użytkowanie strony internetowej oznacza zgodę na używanie plików Cookie. Więcej informacji w polityce prywatności.