Amarsotto z pieczarkami

Ciepłe danie na obiad lub kolację.

  • 250g ugotowanego amarantusa
  • 50g cebuli
  • 30g masła
  • 100g świeżych pieczarek
  • 100g mieszanki chińskiej (mrożonej)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • pieprz
  • sól
  • papryka do smaku
  • szklanka jarzynowego wywaru.

Cebulę posiekać w drobną kostkę. Pieczarki umyć i pokroić na drobne kawałki. Cebulę z pieczarkami poddusić przez chwilę na roztopionym maśle, dodać do tego mieszankę chińską i jeszcze chwilę dusić razem.

Dodać szklankę wywaru jarzynowego i przyprawy do smaku. Na końcu dodać ugotowane uprzednio ziarno amarantusa.

Warzywa dusić do momentu całkowitego odparowania wywaru jarzynowego.

XNie pokazuj tego powiadomieniaUwaga: Użytkowanie strony internetowej oznacza zgodę na używanie plików Cookie. Więcej informacji w polityce prywatności.