Syrop z rokitnika powstaje poprzez zagęszczenie częściowo odtłuszczonego soku z owoców rokitnika.

Dzięki szczególnym właściwościom odżywczym owoców - duża zawartość witamin B, E, K i C oraz naturalnym przeciwutleniaczom syrop zalecany jest w celu wzmocnienia odporności organizmu, w profilaktyce zdrowotnej oraz podczas przeziębień i infekcji. Zawarta w owocach rokitnika witamina C jest niezwykle trwała i nie ulega rozkładowi podczas wytwarzania syropu.

Zastosownie

- jako dodatek do gorącej herbaty,

- do przygotowania orzeźwiającego napoju z wodą mineralną,

- jako dodatek do deserów, lodów oraz napojów alkoholowych.

Skład:

- sok z rokitnika 70%,

- cukier trzcinowy.

XNie pokazuj tego powiadomienia Niniejsza strona używa plików Cookies i innych technologii. Korzystając dalej z serwisu, wyrażasz zgodę na politykę Prywatności i plików Cookies.