Olej amarantusowy o zapachu różanym

(wersja kosmetyczna)


Olej amarantusowy jest naturalnym źródłem Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych tokoferoli i tokotrienoli oraz co najważniejsze — Skwalenu — unikalnej substancji naturalnie występującej w płaszczu lipidowym skóry człowieka a korzystnie wpływającej na odnowę warstwy lipidowej skóry oraz chroniącej skórę przed niekorzystnymi czynnikami środowiska.

Jego istotne właściwości polegają na ochronie skóry przed agresywnymi czynnikami zewnętrznymi jak również na działaniu przeciwzapalnym oraz przeciwbakteryjnym.

Na podkreślenie zasługuje fakt iż zawartość procentowa skwalenu w oleju jak i w płaszczu lipidowym człowieka jest podobna.

Olej amarantusowy daje korzystny efekt:

  • nawilżenia i wygładzenia skóry,
  • ustępowania objawów nadmiernego łuszczenia i rogowacenia.
Olejek różany
  •  wzmacnia, regeneruje, poprawia nawilżenie skóry, rozjaśnia przebarwienia
  • ma działanie ściągajace i antyseptyczne
  • do każdego rodzaju skóry, szczególnie do pielęgnacji cery dojrzałej i wrażliwej
  • pobudza produkcję kolagenu, dzięki czemu działą przeciwzmarszczkowo oraz przyspiesza regenerację naskórka.
Skóra po posmarowaniu naszym olejem jest aksamitna w dotyku i dobrze natłuszczona. Olej powoli wchłania się pozostawiając na powierzchni skóry delikatny film, chroniący skórę przed przesuszeniem.

Polecany jest do codziennej pielęgnacji skóry całego ciała a w szczególności skóry twarzy szyi dekoltu oraz wspomagająco w leczeniu przesuszonej skóry rąk i stóp. Nie zawiera sztucznych barwników ani substancji zapachowych Jest produktem w 100% naturalnym.

Stosować zewnętrznie, bezpośrednio na skórę również do kąpieli i masażu.

 


XNie pokazuj tego powiadomienia Niniejsza strona używa plików Cookies i innych technologii. Korzystając dalej z serwisu, wyrażasz zgodę na politykę Prywatności i plików Cookies.