Konferencja prasowa 2005 r.

8 kwietnia, 2013

  • 10.00-10.30 – Śniadanie – potrawy z amarantusa
  • 10.30-11.45 – Przyjazd uczestników i lustracja plantacji amarantusa
  • 11.45-12.00 – Amarantus – pochodzenie i historia uprawy – prof dr hab Emil Nalborczyk 
  • 12.00- 12.20 – Amarantus spożywczy – jego znaczenie w profilaktyce żywieniowej i dietach zdrowotnych – dr Irena Kłoczko
  • 12.20-12.35 – Olej z amarantusa – właściwości uzasadniające wykorzystanie w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym prof dr hab Andrzej Stołyhwo
  • 12.35-12.45 – Możliwości i korzyści wynikające z uprawy amarantusa dla gospodarstw rolnych – mgr inż Jan Hołownia
  • 12.45-12.55 – Prezentacja aktualnych produktów i półproduktów – Informacja o rynku i cenach – mgr Katarzyna Olbryś-Ursin
  • 12.55-13.10 – Przerwa
  • 13.10-14.00 – Dyskusja
  • 14.00 -15.30 – Degustacja wyrobów z amarantusa obiad

Skontaktuj się z nami.
Chętnie odpowiemy na Twoje pytania!

Dane adresowe
Cibory Gałeckie 46,
16-075 Zawady, Polska

Sprawdź jak do nas dojechać?

Adres e-mail
amarantus@szarlat.com.pl
lub skorzystaj z formularza kontaktowego