Konferencja prasowa w 2007 roku

  

09 kwiecień 2013 r.

PROGRAM KONFERENCJI

  • 10:00 - Przywitanie gości. Wstęp do konferencji Amarantus pochodzenie historia uprawy w Polsce i na świecie p Jan Hołownia (właściciel PPHU "SZARŁAT"s.c.)
  • 10:15 - Olej amarantusowy - cenny surowiec dla przemysłu kosmetycznego - dr Maria Teresa Czubek (adiunkt Katedry i Kliniki Dermatologii Wenerologii i Alergologii Akademii Medycznej w Gdańsku Ordynator Oddziału Dermatologicznego Szpitala Wojewódzkiego w Gdańsku)
  • 10:30 - Olej amarantusowy jako suplement diety i aktywny składnik żywności - prof dr hab Franciszek Świderski (kierownik Katedry Żywności Funkcjonalnej i Towaroznawstwa Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie)
  • 10"45 - Amarantus - wartości odżywcze i funkcjonalne oraz możliwości jego wykorzystania w profilaktyce żywieniowej dr inż Irena Kłoczko (Zakład Żywności Funkcjonalnej i Towaroznawstwa Katedry Żywności Funkcjonalnej Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie)
  • 11:00 - Amarantus - składnik prozdrowotnych dodatków do pieczywa dr Henryk Piesiewicz (Doradca naukowy przy Stowarzyszeniu Rzemieślników Piekarstwa Rzeczpospolitej Polskiej)
  • 11"15 - Dyskusja
  • 11:45 - Amarantusowa uczta - menu z udziałem amarantusa
XNie pokazuj tego powiadomieniaUwaga: Użytkowanie strony internetowej oznacza zgodę na używanie plików Cookie. Więcej informacji w polityce prywatności.