Konferencja prasowa w 2005 r.

  

08 kwiecień 2013 r.

Porządek konferencji:

  • 10.00-10.30 - Śniadanie - potrawy z amarantusa
  • 10.30-11.45 - Przyjazd uczestników i lustracja plantacji amarantusa
  • 11.45-12.00 - Amarantus - pochodzenie i historia uprawy - prof dr hab Emil Nalborczyk 
  • 12.00- 12.20 - Amarantus spożywczy - jego znaczenie w profilaktyce żywieniowej i dietach zdrowotnych - dr Irena Kłoczko
  • 12.20-12.35 - Olej z amarantusa - właściwości uzasadniające wykorzystanie w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym prof dr hab Andrzej Stołyhwo
  • 12.35-12.45 - Możliwości i korzyści wynikające z uprawy amarantusa dla gospodarstw rolnych - mgr inż Jan Hołownia
  • 12.45-12.55 - Prezentacja aktualnych produktów i półproduktów - Informacja o rynku i cenach - mgr Katarzyna Olbryś-Ursin
  • 12.55-13.10 - Przerwa
  • 13.10-14.00 - Dyskusja
  • 14.00 -15.30 - Degustacja wyrobów z amarantusa obiad
XNie pokazuj tego powiadomieniaUwaga: Użytkowanie strony internetowej oznacza zgodę na używanie plików Cookie. Więcej informacji w polityce prywatności.